Svečana promocija diplomiranih studenata na Filološkom fakultetu

Na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci obilježena je svečanost na kojoj su uručene diplome za mnogobrojne diplomirane studente prvog ciklusa studija.

Dobijanjem zaslužnih diploma, uspješni diplomci stekli su zvanje profesora srpskog, engleskog, njemačkog, francuskog, italijanskog i ruskog jezika i književnosti.

Iako sretni zbog uspješno završenog školovanja koje su ovjekovječili diplomom, mnogi diplomci nisu optimistični kada je riječ o poslu jer su svjesni da im tržište rada nažalost, nije naklonjeno i da će teško dobiti zaposlenje.

Kroz prikladan govor, prisutnima se obratila i prodekan za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banja Luci Željka Babić koja je uspješnim diplomcima poželjela sreću  u budućnosti i zahvalila se na uspješno provedenom periodu na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Ona je rekla kako Filološki fakultet dva puta godišnje organizuje dodjelu diploma kao i da u zimskom periodu uvjek bude manje studenata pri čemu ističe da su oni kao visokoškolska ustanova, uvjek zadovoljni generacijom diplomaca koja završi studije.

Na svečanoj promociji pored pored diplomiranih studenata prisustvovali su i profesori kao i drugo osoblje sa Filološkog fakulteta.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

three − two =