Studenti se vraćaju u amfiteatre, onlajn nastava za sada “plan B”

Nastava za brucoše u Republici Srpskoj počinje 5. oktobra po “klasičnom” modelu, odnosno fizičkim prisustvom nastavnika i studenata, a uz postojanje “plana B”- onlajn predavanja u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

Ostali studenti na nastavu kreću za jedan mjesec, odnosno početkom novembra.

Dogovoreno je to na sastanku ministara za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđana Rajčevića i predstavnika javnih univerziteta, studenstkih domova, Unije studenata i Instituta za javno zdravstvo RS, na kojem su usvojene epidemiološke preporuke i obavezane ustanove na njihovo striktno sprovođenje.

Na sastanku je usvojen plan za početak nove akademske godine.

– Usvojili smo preporuke Instituta kojima su propisane epidemiološke mjere i obavezali visokoškolske ustanove i ustanove studentskog standarda na njihovo striktno sprovođenje – objavio je na “Fejsbuku” ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rukovodstva visokoškolskih ustanova i ustanova studentskog standarda su odgovorni za organizovanje procesa u skladu sa preporukama, a naknadno će se sa Institutom propisati mjere koje se odnose na praktični dio, na onim fakultetima koji organizuju i taj vid nastave.

Glassrpske.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

18 − 12 =