BLC na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Na Međunarodnom sajmu knjiga koji se organizuje u Beogradu i ove godine su boravili studenti sa Visoke škole ,,Banja Luka College”.

Na ovom sajmu koji se organizuje po 64. put i to pod sloganom (Pismo – glava), studenti su mogli da vide u četiri sajamske hale, mnogobrojna knjižena izdanja.

Studenti su se posebno interesovali za savremena književna ostavrenja raznih žanrova a posebno je iteresovanje vladalo za stručno – naučnu literaturu.

Mnogi od njih ne dolaze prvi put pri čemu navode da su uglavnom zadovoljni izloženom knjiženom ponudom domaćih i stranih izdavača.

 

Studenti su imali priliku da vide i  književnia izdanja koja su izlagali učesnici iz Republike Srpske a među kojima je bio i Univerzitet iz Istočnog Sarajeva.

Prestavnik štanda Univerziteta u istočnom Sarajevu za Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini prof. Novka Mirić navodi kako unoverzitet dolazi na sajam knjiga još od svoga osnivanja pri čemu je navela kako je zadovoljna posjetom mladih, ponajviše studenata i srednjoškolaca koji su zainteresovani za radove iz Republike Srpske.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu učestvovalo je oko 500 izlagača od kojih je 60 iz inostranstva među kojima je i Egipat kao zemlja koja je počasni gost.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

7 − four =