Održan ,,Erasmus plus dan’’ u FPN-u

,,Erasmus plus’’ kancelarija uz saradnju sa delegacijom Evropske Unije u Bosni i Hecegovini, organizovala je ,,Erasmus plus informativni dan’’ u Bosni i Hercegovini koji je organizovan na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Banja Luci.

Cilj događaja je promocija aktivnosti ,,Erasmus plus’’ programa u oblasti visokog obrazovanja među kojima se posebno ističe izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju.

Posebo zanimljivo za mnoge učesnike, bili su pozivi za dostavu prijedloga u oblasti unapeđenja visokog obrazovanja, za koje evropska fonadcija obezbjeđuje novac.

Direktor ,,Erasmus plus’’ kancelarije u Bosni i Hercegovini Suad Muhibić navodi da fakulteti kroz erasmus projekte razvoja, mogu poboljšati svoje kapacitete što će im omogućitit bolje upravljanje. On posebno ističe mogućnost razmjene studenata i osoblja, pri čemu im se nudi mogućnost boravka na evropskim fakultetima.

Rektor Univerziteta u Banja Luci prof.dr. radoslav Gajanin kaže kako je Univerzitet jedan od aktivnih učesnika u svim projektima koje finansira EU a koji su omogućili opremanje i osavremenjivanje nastavnih prostora.

Navodi i čeinjenicu da je do sada veliki broj studenata i profesora, učestvovao u razmjenama kao i da nihova brojka raste uz učešće raznih projekata.

Pored Univerziteta u Banja Luci na Erasmus plus informacionom danu, učestvovali su i drugi Univerziteti iz Bosne i Hecegovine.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

15 + 17 =