Banja Luka College u posjeti Wiener Neutstadt-u

Povodom događaja ,,Otvoreni dani” koje je organizovala viskoa škola Fachhochschule iz Wiener Neustadta u okviru organizovane posjete, boravili su studenti i osoblje sa Banja Luka College-a.

Otvoreni dani bili su prilika da domaćini predstave, za zainteresovane studente, svoja dostignuća i inovacije iz oblasti: ekonomije, menadžmenta, marketinga, mehanike, inžinjerstva, informatike, elektronike, biomedicine kao i drugih oblasti.

Pored studijskih smjerova predstavljeni su plan studija, način upisa studentski domovi kao i laboratorije, radionice i učionice opremljene po savremenim standardima, koje omogućuju kvalitetno studiranje.

Mogućnost ove visoke škole, ostavila je dobar utisak na mnoge studente, zbog čega mnogi od njih, ne dolaze prvi put, pri čemu navode da su dobri uslovi i želja za sticanjem nekih novih znanja, jedan od glavnih razloga zbog kojih žele i da nastave studije na ovom fakultetu.

Koordinator programa i predavač na Fachhochshuleu Mag. Jagodinka Petrikić-Zlatkov, koja je i upoznala studente sa cjelokupnim programom, navodi veliku zahvalnost BLC-u koji dolazi već duži niz godina u posjetu, pri čemu navodi da su vrata za studente i osoblje, uvjek otvorena.

Ona posebno ističe i veliku mogućnost ovog fakulteta jer je omogućeno da se pojedini studijski programi mogu slušati na engleskom jeziku kao i da se mogu pohađati master studije na engleskom ili njemačkom jeziku.

Na visokoškolskoj ustanov Fachhochshuleu trenutno studira više od 3600 studenata iz 65 zemalja svijeta a među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

4 × 3 =