Promocija knjige ,,Sociologija politike” na Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske

U okviru Fakulteta Bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banja Luci održana je promocija knjige ,,Socijologija politike (problemi, teorije, ideologije) od autora Vladimira Cvetkovića.

Promocija je održana u velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, a na njoj su se okupili mnogobrojni profesori, predavači, članovi akademije kao i studenti sa  Fakulteta bezbjednosnih nauka.

Na promociji knjige govorio je dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić koji navodi da je ova knjiga dosta bazirana na bezbjenost kao glavni pojam oko kojeg se vrte svi ostali društveni pojmovi.

Objašnjava i to da knjiga prikazuje osnovne pojmove u politici gdje se prikazuje i jedna evolicuja političke misli koju su razvijali razni teoretičari u prošlosti.

Na promociji je prisustvovao i autor prof Vladimir Cvetković koji kaže da knjiga objašnjava dva važna akcenta na koje čitaoci treba da obrate posebnu pažnju.

Navodi da je prvi, razumjevanje politike kroz istoriju a drugi razumjevanje savremene politike gdje je naznačeno učešće u politici kroz isticanje dostojanstva kao i korištenje politike u shvrhe zadovoljavanja pojedinačnih interesa.

Promocija knjige ,,Socijologija politike” održava se i povodom godišnjice Fakulteta bezbjednostnih nauka.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

8 − one =