Nova pjesma “Srčanog udara” posvećena svim “divljakušama”

Grupa “Srčani udar” objavila je novi singl “Divlja Merry”, nastao u saradnji sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, bivšim članom “Divljih jagoda” i basistom i vokalom rok grupe “Vulkan”.

Autor muzike i teksta je Dejan Đurković Englez, gitarista i osnivač “Srčanog udara”, dok su u kreiranju aranžmana učestvovali i ostali članovi grupe: Slobodan Vitas, Ademir Brčanović, Dragan Rušić i Szluka Istvan. Pjesma je posvećena svim djevojkama i ženama specifičnog karaktera, koji implicira sam naziv pjesme.

“Nismo htjeli da koristimo domaća imena, jer je cilj bio napisati pjesmu ne za jednu, nego za sve “divljakuše”, u pozitivnom kontekstu tog nadimka. Vjerujem da svako ima neku svoju “Divlju Merry” i vrlo lako će se pronaći u tekstu pjesme: “…bila je najluđa od svih, grize kad ljubi… divlja Merry”, pojašnjava Dejan Đurković Englez.

“Divlja Merry” je druga zvanična pjesma grupe kojoj je Zlatan Ćehić Ćeha dao svoj specifičan vokalni štih, koji se savršeno dopunjava uz fenomenalan glas Slobodana Vitasa.

Zanimljiv je način na koji je nastao i video koji prati “Divlju Merry”.

“Svi članovi benda, kao i Ćeha, dobili su “uputstvo” da sami sebe snime na zelenom platnu, isključivo po sopstvenom osjećaju i intuiciji. Kada sam dobio video zapise od njih i počeo sa montažom, da svakog pojedinačno smještam u kadar koji bi djelovao kao da smo svi zajedno to snimili u jednoj prostoriji, ispostavilo se da je svako napravio idealne snimke po pitanju izbora ugla, svjetla, garderobe, blizine, ponašanja i nastupa, a da nije imao pojma šta ostali učesnici snimaju. Kao nekom telepatijom smo svi na isti način doživjeli pjesmu, što je u ovakvim okolnostima video snimanja skoro pa nemoguće, da šest osoba na identičan način “predvidi” kako bi ti njihovi kadrovi “legli“ u montaži”, govori Đurković.

 

Izvor : Nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

twenty − 14 =