Novinarska radionica u Banja Luci

U Banjalučkom hotelu ,,Talija’’ održana je kreativna radionica pod nazivom ,,Analitičko novinarstvo i javni interes’’ u organizaciji Udruženja za medijski aktivizam (UMA) i portala ,,Inforadar’’.

Ova kreativna radionica okupila je nekoliko akademika i analitičara koji su govorili o značaju analitičkog novinarstva, stanju novinarske profesije, građanskoj hraborosti, stanju društva i javnog interesa u bh. medijima.

Pored studenata iz oblasti medija, ovaj događaj je okupio i studente iz drugih oblasti kao što su politiologija, socijologija i pravo.

Studenti su imali i priliku da učestvuju u diskusiji sa predavačima i da dobiju veoma korisne odgovore na različita pitanja.

Mnogi od njih su veoma zadovoljni, pri čemu su i došli sa željom kako bi dobili nova znanja i iskustva, posebno iz medija i drugih društvenih oblasti.

Predstavnik udruženja za medijski aktivizam i gl. urednik portala ,,Inforadar’’ Almedin Šišić ističe kako su ovakve radionice veoma korisne za studente.

Ova radionica omogućila je studentima, koji su zaiteresovani, da mogu poslati priču ili članak potralu ,,Infordar’’ pri čemu će autori biti nagrađeni određenim honorarom.

Pored USAID-a pokrovitelj radionice bio je i Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i radio ,,Otvorena mreža’’.

Kompletnu priču poslušajte u Radio emisiji BLC Mixer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

ten + 20 =