Međunarodna naučna konferencija: Mediji i Ekonomija na BLC-u

U prostorijama Visoke škole ,,Banja Luka College” održana je Međunarodna naučna konferencija pod nazivom ,,Mediji i ekonomija”.

Na  ovoj naučnoj konferenciji koja se organizuje po peti put, održana su predavanja i izložene prezentacije o medijima i ekonomiji i njihovom položaju i značaju i međusobnoj povezanosti u savremenom dobu.

Neke od tema o kojima se govorilo, bile su : odgovornos medija prema javnosti, mediji u suzbijanju terorizma, medijske kompetencije u školi, reforme i budućnst evropske unije, analiza spoljno trgovinskog bilansa BiH i mnoge druge koje se tiču oblasti medija i ekonomije.

Ovaj događaj je bio posebno značajan jer je pored mnogobrojnih predavača iz BiH okupio predavače iz Srbije, Hrvatske, Slovenije

Jedna od učesnica ovog događaja bila je dekan sa Fakulteta za ekonomiju i informatiku ,,Univerziteta u Novom mestu”doc.dr Malči Grivec koja kaže kako Univerzitet u Novom Mestu uvjek učestvuje na ovakvim događajima koje organizuje BLC koji isto tako se rado odaziva učešću na sličnim događajima u na Univerzitetu u Novom Mestu.

Ona ističe i činjenicu da su ovakvi stručno naučni skupovi su veoma korisni jer okupljaju mnogobrojne stručnjake.

Presjednik organizacionog odbora stručno naučnog skupa i profesor sa visoke škole Banja Luka College Svjetlana Dušanić – Gačić kaže kako je ova naučni skup bitan jer su i mediji i ekonomija neraskidive oblasti koje su važne u današnjem vremenu kao i da su odabrane i ozbiljne teme koje su stručnjaci istraživali.

Navodi i da će studentima ali i svima koji su zaiteresovan radoiv biti dostupni u zborniku koji će biti u štampanom i elektronskom izdanju.

Pored Visoke škole ,,Banja Luka College”, organizator ovog skupa bili su Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima, Univerziteta „Union Nikola Tesla„ Beograd i Visoka škola modernog biznisa Beograd.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

16 − two =