Na AGGF-u održan seminar konstruktorskog graditeljstva

Seminar pod nazivom ,,Konstruktorsko graditeljstvo obilježen je na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu koji je tim povodom obilježavao i 23 godine od osnivanja.

Teme kao što su ispitivanje i analiza pješačkoga mosta, racionalnost projektnog pristupa, projekat konstrukcije sportske dvorane bile su u okviru seminara.

Na ovom seminaru, posebnu pažnju su privukli studenti završnih godina, koji su izlagali svoje radove, a koje su radili uz saradnju sa svojim profesorima.

Na ovom događaju svoje prisustvo su potvrdili i drugi studenti koji su došli da čuju izlaganja svojih starijih kolega.

Profesor sa odsjeka za građevinarstvo prof.dr Mato Uljarević navodi da ovaj seminar na poseban način, posvećuje pažnju studentima završnih godina koji će prikazati svoje radove iz prakse kao i one koje predstavljaju njihove završne radove. Navodi i da će seminar pružiti priliku razmjene iskustava i znanja kao i da će predstavljati, određenu stavku, u usavršavanju i pravljenju određenih konstruktivnih rješenja.

Na seminaru ,,Konstruktorsko graditeljstvo” bilo je izloženo preko deset radova  koje su pored studenata, izlagali i ljudi iz privrede, građevinarstva kao i profesori sa Arhitektonsko građevinsko geodetskog fakulteta.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

2 × three =