Radionica za nastavno osoblje na Filozofskom fakultetu

Radionica pod nazivom ,,Strategije i tehnike poučavanja studenata u visokom obrazovanju” održana je na Filozofskom fakultetu ,,Univerziteta u Banja Luci”.

Ova naučna radionica organizovana je za sve profesore koji rade na Filozofskom fakultetu na svih šest studijskih smjerova pri čemu su oni pohađali načine savladavanja strategija i tehnika prenošenja znanja a sve sa ciljem da se probudi kritičko mišljenje kod studenata.

Jedna od voditelja ove radionice vandredni prof Ivana Zečević ističe neophodnost ovakvih radionice jer se kroz njih omogućuje profesorima da na specifičan način prenesu znanje koje treba da se konstruiše kod studenata.

Ona navodi da su zadnji PISA rezultati pokazali veoma loše rezultate kada je u pitanju funkcijonalnost znanja što je odraz našeg obrazovnog sistema a sve to izistira da se  pokrenu određene promjene.

Veoma zanimljiv dio jeste i to da u okviru radionice, pored redovnih profesora, učestvuju i asistenti koji jednoga dana trebaju postati profesori a koji smatraju da su ovakve radionice veoma korisne jer dobijaju neka nova iskustva.

Na radionici koja je trajala dva dana učestvovali su profesori i asistenti sa smjerova : psihologija, pedagogija, istorija, filozofija, predškolsko vaspitanje i učiteljski studij.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

fifteen + 12 =