Na BLC-u počela nastava na daljinu

U sklopu sa odlukom Ministarstva za naučno tehnološki razvoj visoko obrazvonje i informaciono društvo RS, na Visokoj školi Banja Luka Colege počelo je sprovođenje on-line nastave na daljinu.

Kako bi se na  najbolji način sprovela bolja  interaktivnost između studenata i profesora, BLC je uveo platformu office 365 koja nudi određene alate koji su korisni u nastavnim procesima.

U okviru e nastave nalaze se svi predmeti koji se slušaju u ljetnom semestru a studenti ulazeći na platformu gdje biraju predmete pri čemu ostvaruju audio vizuelni kontakt sa svojim profesoroma.

Predavač sa Visoke škole Banja Luka College dr Nikola Novaković kaže kako je velika prednost u korištenju postojećih platformi jer je omogućeno da on-line predavanja u datom vremenu, prati veliki broj studenata.

On objašnjava kako je pored on-line nastave uvedeno za studente i sedmično zadavnje radova ali i  mogućnost da postave pitanje profesoru u vezi sa određenom tematikom kao i da su rasporedi predavanja, vježbi i konsultacija  identični pri čemu nema velikih promjena.

Ističe i veliko zadovoljstvo što je ovakav način nastave prihvaćen od strane profesora.

Kada su u pitanju studenti on navodi i njihovu veliku odušveljenost ovim načinom nastave.

Na visokoj školi Banja Luka College primjena savremenih tehnologija u nastavi, počela se sprovoditi još od 2005.godine. U trenutni sistem on-line nastave uključeno je oko 2000 studenata.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

12 − 3 =