Promocija knjige Brzog čitanja na Filozofskom fakultetu

Na Filozofskom fakultetu ,,Univerziteta u Banja Luci” održana je promocija knjige pod nazivom ,,Brzo čitanje i školski uspjeh učenika” dr Draženka Jorgića i mr Želimira Dragića u saizdavaštvu Filozofskog fakulteta i izdavačke kuće ART SCENA d.o.o.

Kroz analizu ove knjige, istaknuta je važnost brzine čitanja i obrazovnih postignuća u osnovnoj školi, kao i značaj poznavanja nekih tehnika čitanja u ranom školskom uzrastu.

Na samoj promociji također ukazana je i neophodnost da se čitalačka navika podstiče kod djece školskog i predškolskog urzrasta.

Ovaj događaj posebno je probudio interesovanje kod studenata sa smijerova psihologija i pedagogija ali i kod mnogobrojnih učitelja i nastavnika koji smatraju da im ovakve promocije pomažu da saznaju neke nove stvari koje će im biti korisne u radu sa učenicima.

Da je brzo čitanje važno kao način da se jednostanije savladaju školske aktivnosti, potvrđuje i sam autor knjige profesor sa Filozofskog fakulteta Draženko Jorgić koji smatra da će ova knjiga biti od velike pomoći za učitelje i pedagoge ali i za same roditelje.

Knjiga ,,Brzo čitanje i školski uspjeh učenika” predstavlja izdanje savremenih istraživanja na kojima su autori radili a koja kroz praktična rješenja predstavlja dopunjeno izdanje već postojećih tenika koje se primjenjuju u školskoj praksi već duži niz godina.

Đorđe Čereković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

2 × two =